Субота, 15 Червня, 2024
Бiльше

    Папа Римський Франциск визнав святим італійського підлітка Карло Акутіса, “покровителя інтернету”

    Папа Римський Франциск визнав святим італійського підлітка Карло Акутіса, який відомий як “покровитель Інтернету” та “інфлюенсер Бога”.

    Акутіс, який помер у віці 15 років від лейкемії, був програмістом-аматором, який присвятив своє життя поширенню католицької віри в Інтернеті. Він створив веб-сайти та цифрові газети для католицьких організацій, а також міжнародну онлайн-виставку, присвячену чудовим втручанням Бога, повідомляє видання Corriere Della Serra.

    Канонізація Акутіса стала можливою після того, як Папа Римський визнав два дива, здійснені за його заступництвом. Перше диво сталося у 2020 році, коли семирічний хлопчик із Бразилії одужав від рідкісного захворювання підшлункової залози після контакту з футболкою Акутіса. Друге диво сталося у 2022 році, коли 21-річна дівчина з Коста-Ріки одужала від тяжкої аварії після молитви на могилі Акутіса.

    Акутіс став першим канонізованим міленіалом, а також першим святим Католицької Церкви, який отримав таку честь після 2000 року. Його тіло виставлено на огляд публіки в італійському місті Ассізі, де люди приїжджають помолитися та попросити про одужання.

    Батьки Акутіса стверджують, що він був святим вже за життя. З трирічного віку він відвідував церкви, віддавав гроші бідним, підтримував тих, кого ображали, і розвозив їжу для бездомних.

    Карло Акутіс народився 3 травня 1991 року в Лондоні, куди його батьки Андреа та Антонія виїхали з Мілану в пошуках роботи. Коли сім’я повернулася до Мілану, у віці 12 років він розпочав практику щоденної участі в Євхаристії та щотижневої сповіді.

    Найсвіжіше

    Популярне