Неділя, 16 Червня, 2024
Бiльше

    Майк Помпео та Архонти Вселенського Патріархату зберуться в Афінах для обговорення релігійної свободи

    Цього тижня у Афінах відбудеться безпрецедентна подія – Четверта міжнародна конференція Архонтів Вселенського Патріархату, присвячена питанням релігійної свободи. З 26 по 28 травня 2024 року провідні світові лідери та експерти розглянуть актуальні теми, пов’язані з правами людини, демократією та свободою віросповідання.

    Про це пише Orthodox Times.

    Серед ключових доповідачів – колишній державний секретар США Майк Помпео, генсекретар Парламентської Асамблеї Ради Європи Деспіна Гаджівасіліу-Цовіліс та архієпископ Вільнюса Гінтарас Грушас, який також є главою Ради єпископських конференцій Європи.

    Порядок денний конференції охоплюватиме такі ключові питання, як ставлення до Вселенського Патріархату, зростання авторитаризму та його наслідки для релігійних громад, а також роль релігії у глобальній геополітиці.

    Конференцію співголовлять архонт Атанасіос Мартінос та архонт доктор Антоніос Ліберакіс. Після основних сесій відбудеться інавгураційна Міжнародна конференція архонтів, на якій буде окреслено стратегічні ініціативи захисту Вселенського Патріархату та створено платформу для координації дій архонтів у США, Канаді, Європі та Австралії.

    Архонти є впливовою групою лідерів, покликаних захищати релігійну свободу для всіх і забезпечувати майбутнє Вселенського Патріархату – історичного духовного центру понад 300 мільйонів православних християн у світі.

    Найсвіжіше

    Популярне