Четвер, 25 Липня, 2024
Бiльше

    Духовна сила єдиної нації: Предстоятель ПЦУ провів богослужіння на Хмельниччині

    20 травня до Кам’янця-Подільського завітав Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. На зустріч з очільником Православної Церкви України прийшли місцеві віряни, духовенство, представники влади міста та області.

    Разом з Архієпископом Кам’янець-Подільським і Новоушицьким Германом, Митрополит Епіфаній провів Божественну літургію у храмі Богоявлення Господнього на площі Вірменський ринок. Під час богослужіння духовенство молилося за Україну та її захисників, які відбивають російську агресію, пише Вечірній Кам’янець.

    У зверненні до прихожан Предстоятель ПЦУ наголосив на важливості єднання заради перемоги над російським злом. “Коли ми збираємось однією громадою, то бачимо, що в єдності ми становимо рушійну силу, здатну долати ті перешкоди, які чинить країна-агресор. Ворог намагається знищити нас як єдину націю, але ми вистояли, адже духовно сильні. Ми зберегли українську ідентичність, культуру, мову, відродили церкву”, – сказав Митрополит Епіфаній.

    Він переконаний, що українці згуртуються навколо Київського престолу в єдиній церкві та єдиній державі для розбудови українського майбутнього.

    Наприкінці богослужіння Предстоятель ПЦУ привітав Архієпископа Германа з обранням на кам’янецьку кафедру та освятив автівки для передачі на передову захисникам України.

    Найсвіжіше

    Популярне