П’ятниця, 26 Липня, 2024
Бiльше

    Єпископ Команський відвідав митрополита Луцького і Волинського

    Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл дорогою у відрядження зробив зупинку в Луцьку, де відвідав керуючого Луцькою і Волинською єпархією митрополита Михаїла. Єпископ Команський привітав владику митрополита з 20-річчям його служіння на архієрейській кафедрі.

    Про це повідомляє Місія “Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні”.

    Під час зустрічі єрархи обговорили низку важливих питань, пов’язаних з церковним життям в Україні. Вони розглянули поточну ситуацію та виклики, з якими стикається Православна Церква, а також шляхи їх подолання. Обидва архієреї наголосили на необхідності зміцнювати єдність Церкви.


    Того ж дня єпископ Команський Михаїл взяв участь у роботі семінару, організованого Софіївським братством. Захід був присвячений темі “Богослужбові мови Київської традиції: українська мова та київський ізвод. Стан, перспективи, проблеми”. Під час семінару обговорювалися питання використання української мови у богослужіннях, а також збереження Київської богослужбової традиції. Учасники проаналізували поточний стан речей та окреслили перспективи розвитку в цій сфері.


    Візит екзарха Вселенського Патріархату та його участь у важливих церковних заходах свідчать про увагу, яку Вселенський Патріархат приділяє Україні та ситуації у церковному житті України.

    Найсвіжіше

    Популярне