Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Експерт: Громадські пожертви стали вирішальними для демонтажу “храму-МАФу” біля Десятинної церкви

    Український експерт та блогер Олексій Копитько наголосив на важливості зібраних громадських коштів для успішного демонтажу незаконної spoруди УПЦ Московського патріархату поруч із Десятинною церквою у Києві.

    “Саме пожертвування громадян у сумі 870 тисяч гривень стали непереборним аргументом, оскільки зробили процес демонтажу незалежним від зовнішніх факторів”, – зазначив він.

    За словами Копитька, знесення “храму-МАФу” відкриє шлях для використання цієї ділянки Національним музеєм історії України з просвітницькою метою, для проведення дитячих програм та археологічних досліджень.

    Попри спроби опонентів зірвати виконання судового рішення, демонтаж вдалося реалізувати виключно в правовому полі. Водночас експерт попереджає про можливу інформаційну кампанію з боку Росії для дискредитації цих дій.

    На думку Копитька, ідеальним розвитком ситуації для України стане зміна підходу до захисту культурної спадщини, який має перетворитися на спільну справу громадян, держави та церков, де всі будуть у виграші.

    Найсвіжіше

    Популярне