П’ятниця, 26 Липня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій висловив занепокоєння екологічною кризою на Глобальному форумі діалогу KAICIID

    Лісабон, Португалія – 15 травня 2024 року. Під час свого виступу на Глобальному форумі діалогу KAICIID у Лісабоні Вселенський Патріарх Варфоломій наголосив на важливості збереження навколишнього середовища з релігійної перспективи.

    Патріарх Варфоломій заявив, що кліматична криза має глибоке духовне коріння і є наслідком того, як люди сприймають створений Богом світ. Він нагадав, що турбота про створіння є невід’ємною частиною християнського віровчення та моралі, передає Духовний Фронт України з посиланням на сайт Вселенського патріархату.

    “Збереження природного середовища та ресурсів нашої планети – це не питання піару чи модного гасла… Ми були переконані з самого початку — ще в середині 1980-х! — що стійкість є невід’ємною частиною нашої доктринальної віри та належної поведінки”, – сказав патріарх.

    Він підкреслив, що релігійні лідери зобов’язані притягувати нації, корпорації, громади та окремих людей до відповідальності за те, як вони ставляться до планети сьогодні. Криза навколишнього середовища тісно пов’язана з глобальними проблемами бідності, міграції та конфліктів.

    Патріарх Варфоломій також зазначив, що пандемія COVID-19 продемонструвала вразливість людства і крихкість нашого довкілля, якщо ми не працюємо разом. Він закликав релігійні громади знайти нові способи співпраці задля подолання бар’єрів між віросповіданнями, культурами і народами в ім’я більш справедливого та гармонійного суспільства.

    “Разом — усі ми у співпраці — ми можемо поділитися баченням життя, де всі процвітають і жодна людина не ігнорується. Разом ми можемо діяти з любов’ю, справедливістю та милосердям, щоб йти до більш справедливого та повноцінного суспільства з тими, хто найбільш вразливий у центрі нашого всесвіту”, – зазначив патріарх.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх прибув у Лісабон для участі в міжрелігійному діалозі.

    Найсвіжіше

    Популярне