П’ятниця, 26 Липня, 2024
Бiльше

    Суд залишив під вартою настоятеля УПЦ (МП) через підозру у розголошенні даних ЗСУ 

    Апеляційний суд розглянув клопотання захисту і вирішив не змінювати запобіжний захід для митрополита Арсенія з УПЦ ( в єдності з МП), якого підозрюють у державній зраді. Настоятель Святогірської лаври залишається під арештом до 22 червня без права внесення застави.

    Про це інформує Суспільне.

    Перед засіданням в Дніпрі зібралися близько 20 людей на підтримку митрополита Арсенія, називаючи його “людиною віри”. В залі були присутні два адвокати кліра, сам митрополит та ще два захисники – дистанційно.

    Обвинувачений відкидає звинувачення у розголошенні відомостей про позиції ЗСУ в Краматорському районі. Проте прокурор Олександр Луценко наголосив, що підозрюваний поширив інформацію, яка не була публічною, що може зашкодити нацбезпеці.

    Адвокат Сергій Туманов вважає підозру необґрунтованою і збирає докази на користь Арсенія. Захист клопотав встановити заставу у 60 тисяч гривень, але суд відхилив це прохання.

    Нагадаємо, митрополита Арсенія затримали 18 квітня за підозрою у державній зраді шляхом надання допомоги РФ. Досудовим розслідуванням встановлено, що настоятель розголосив інформацію про пересування та дислокацію ЗСУ в Краматорському районі.

    Найсвіжіше

    Популярне