П’ятниця, 26 Липня, 2024
Бiльше

    Відбулась зустріч православної молоді Бенілюксу

    Зустріч православної молоді відбулася 9 травня 2024 року у місті Антверпен, Бельгія.

    Зустріч розпочалася з архієрейської Божественної літургії, яку очолив митрополит Бельгії та екзарх Нідерландів і Люксембургу Афінагор. У богослужінні взяли участь чотири священики та два диякони, хорова капела складалася з священнослужителів та молоді, повідомляє  fosfanariou.gr

    Після літургії та кави, з основною доповіддю виступив протоієрей Андрій Кордочкін, клірик Митрополії Бельгії та екзархату Нідерландів і Люксембургу. Він розвинув тему “Здобуть дух миру, і тисячі душ біля тебе будуть спасені”, яка походить від відомого висловлювання св. Серафима Саровського.

    Також виступила ігуменя монастиря Різдва Богородиці в Астені, Нідерланди, запросивши молодь регулярно відвідувати монастир.

    Після обіду, доповідь зробила Федора Антоніу, викладач православного релігійного навчання в Брюсселі, на тему іншого відомого висловлювання св. Серафима: “Христос Воскрес, радість моя!”

    Захід завершився спільним співом “Христос Воскрес” різними мовами. Всі погодилися, що ця зустріч молоді стала великим успіхом.

    Наступну зустріч молоді заплановано провести на вихідних 20-22 жовтня 2024 року в монастирі De Kluis (Sint-Joris-Weert).

    Найсвіжіше

    Популярне