Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Підготовка Архієрейського Собору та кадрові рішення. Деталі засідання Синоду ПЦУ

    10 травня 2024 року у Київській Митрополичій резиденції відбулося засідання Священного Синоду Православної Церкви України під головуванням Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

    Про це повідомляє сайт ПЦУ.

    Синод заслухав звіт Предстоятеля про його нещодавній візит до Женеви, де він провів зустрічі у Всесвітній Раді Церков, Екуменічному інституті та Ставропігійному центрі Вселенського Патріархату.

    Окрім цього, були ухвалені такі ключові рішення:

    1. Священний Синод заслухав повідомлення Предстоятеля, Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, про візит до Женеви (Швейцарія) 10 квітня 2024 р. та проведені зустрічі у Всесвітній Раді Церков, в Екуменічному інституті в Боссе та у ставропігійному Центрі Вселенського Патріархату в Шамбезі.
    2. За поданням Синодальної Календарної комісії було надане благословення на місцеве вшанування у Київській єпархії 16 липня, на другий день після свята на честь рівноапостольного князя Володимира, Собору Київських святих.
    3. За поданням митрополита Галицького Андрія, керуючого Івано-Франківською єпархією, та архієпископа Кам’янець-Подільського і Новоушицького Германа було надане благословення на відкриття чоловічих монастирів у цих єпархіях та призначено їхніх керівників.
    4. Синод вніс уточнення щодо адреси Управління Полтавської єпархії та благословив відповідні зміни до його статуту.
    5. Черговий Архієрейський Собор визначено провести 11 травня 2024 р. в м. Києві у Трапезному храмі Печерської Свято-Успенської лаври з наступним порядком денним:

    – Доповідь Предстоятеля про життя Помісної Церкви за період після Помісного Собору 27 липня 2023 р.;

    – Затвердження соборного осудження єретичного вчення «русского міра» та його головних пропагандистів;

    – Затвердження рішень Священного Синоду УПЦ (ПЦУ) за попередній період, від часу проведення Помісного Собору 27 липня 2023 р., та рішень, що з них випливають.

    Також Синод обговорив проекти документів, які будуть винесені на розгляд Архієрейського Собору, і рекомендував їх до ухвалення.

    Всі рішення Священний Синод, після детального обговорення, затвердив одноголосно.

    Найсвіжіше

    Популярне