Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    На Волині невідомі почепили гранату на паркан будинку, де ночував священник ПЦУ (ФОТО)

    У Ветлах на паркан приватного будинку почепили гранату. Сенсаційну новину повідомив священик Роман Гула, настоятель парафії Святителя Миколая Чудотворця в с. Ветли Камінь-Каширського деканату. Він ночував у домі, на огорожі якого виявлено гранату.

    Про це інформує Волинська єпархія Православної Церкви України, пише ВолиньUA.

    Православна громада цього села в червні 2022 р. вийшла з юрисдикції Московського Патріархату і возз’єдналася з Православною Церквою України. Цьому передували парафіяльні збори, на яких більшістю голосів віряни ухвалили таке рішення та звернулися до митрополита Луцького і Волинського Михаїла з відповідним проханням.

    Проте, не всі місцеві жителі охоче погодилися на зміни. Прихильники МП продовжують активно пропагувати антиукраїнські наративи. Вдаються навіть до методів залякування: цього разу на паркан будинку, де перебував душпастир ПЦУ, підкинули гранату.

    «Сьогодні вранці (10 травня, – ред.) на паркан будинку місцевої мешканки зловмисники повісили гранату. Ми одразу викликали поліцію, слідчі дії тривають досі. Правоохоронці шукають свідків, опитують людей», – зазначив о. Роман.

    За його словами, жителі села впевнені, що такі дії – відповідь Московського Патріархату на перехід парафії до ПЦУ. Мовляв, прихильники МП не можуть із цим змиритися та досі налаштовані агресивно.

    Найсвіжіше

    Популярне