Понеділок, 20 Травня, 2024
Бiльше

    Український народ був, є і буде європейським народом – Предстоятель ПЦУ

    Напевне, вже ні в кого немає сумнівів, що український народ був, є і буде європейським народом – за духом, цінностями, прагненнями. Дуже високу ціну ми платимо за те, щоби повернутися до родини вільних європейських держав, але цей наш тернистий шлях – незворотний і прямий. І ми його обов’язково пройдемо гідно.

    Про це написав Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній з нагоди Дня Європи.

    “9 травня ми спільно з іншими державами Європейського Союзу відзначаємо День Європи. Цей день сьогодні для нас сповнений не лише прагненням якнайшвидше стати повноправним членом ЄС. Також він відзначений нашою глибокою вдячністю – народам Європи та іншим нашим союзникам, які допомагають нам сьогодні боротися зі злом і агресією тоталітарного російського режиму. Які прихистили і надають посильну допомогу багатьом нашим співгромадянам, вимушеним переселенцям. Які підтримують нас і не дають впасти перед тиранією і жорстокістю росії.

    Дякуємо, Європо! Сьогодні ми – на сторожі вашої безпеки. А ви – на сторожі нашої підтримки. Ми сильні духом, ми незламні і віримо в свою перемогу. Точніше – в перемогу свободи, правди, незалежності, справедливості і мирного співіснування рівних та вільних народів. Міцності й мудрості великій родині європейських народів!” – зазначив Предстоятель.

    Найсвіжіше

    Популярне