Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    Дезінформация про Десятинну церкву: провокації та маніпуляції перед “інавгурацією” Путіна

    Вчора ввечері в соціальних мережах та ЗМІ, підконтрольних Москві, почала ширитися інформація про нібито запланований на ранок 7 травня демонтаж фундаментів Десятинної церкви. Цю інформацію негайно підхопили “говорячі голови” та представники проросійських структур в Україні, закликаючи людей зібратися на “всенощну” біля церкви, щоб “захистити” її від “українських радикалів”.

    Однак, як стало відомо, інформація про демонтаж є дезінформацією. Джерела в Державній виконавчій службі підтвердили, що демонтаж, який дійсно планувався на 7 травня, був перенесений з технічних причин. Про це було повідомлено ще 4 дні тому, зазначає релігійний експерт Андрій Копитко у Фейсбуці.

    Мета цієї дезінформаційної кампанії очевидна:

    • Спровокувати масові заворушення та зіткнення.
    • Створити картинку “захисту” Десятинної церкви від “українських радикалів” для проросійських ЗМІ.
    • Використати цю картинку як фон для “інвугурації” Путіна, яка відбудеться 7 травня.

    “Щоб не відбулось, достатньо адекватних дій патрульної поліції та Нацполу. Нагадую, що поряд знаходиться найголовніший музей країни. Якщо в результаті провокацій постраждає музей, то це буде пряма провина поліції, бо сигналів уже достатньо”, – написав пан Андрій.

    Остаточні строки майбутнього демонтажу поки невідомі, з усіма питаннями радять звертатися до Мінюсту та Державної виконавчої служби.

    Скріншот із закликом йти до Десятинної церкви на “всенічне богослужіння”

    Найсвіжіше

    Популярне