Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    Путін подякував Кірілу за “співпрацю”: Кремль активно використав Великдень у своїх цілях

    Патріарх Кіріл (Гундяєв) у великодньому богослужінні заявив, що РФ переживає “важкі та фатальні” часи, а всі землі Росії назвав “священними”.  Він також закликав молитися як за народ РФ, так і за його політиків.

    Аналітики з Інституту вивчення війни проаналізували великоднє послання Кіріла росіянам.

    На великодньому богослужінні був і Путін, який подякував Гудяєву за “плідну співпрацю”. Російський диктатор заявив, що РПЦ зберігає суспільні цінності та російську спадщину. Великодне богослужіння транслював телеканал МО РФ “Зірка”. При цьому адміністрація телеканалу прибрала всі коментарі, які закликають до миру.

    Кремль постійно придушує свободу віросповідання у самій РФ і навіть переслідує деякі християнські конфесії. На окупованій території Кремль переслідує ПЦУ, католиків, протестантів та всіх, хто не з РПЦ.

    РПЦ із лютого 2022 року повністю на боці Кремля у питанні війни проти України. За цей період були позбавлені свого сану представники духовенства, які відмовилися читати кремлівську молитву на підтримку війни. Кремлівські чиновники також використали свято православного Великодня для поширення чуток про те, що Захід побічно загрожує російському православ’ю в пострадянських державах, особливо в країнах Балтії, ймовірно, в рамках зусиль Кремля, що продовжуються, зі створення інформаційних умов для виправдання майбутньої російської агресії за кордоном.

    Учора, 5 травня, посол МЗС РФ з особливих доручень Геннадій Аскальдович опублікував у “Известиях” статтю, в якій написав, що США використовують релігію як зовнішньополітичний інструмент впливу на інші країни. Аскальдович також звинуватив Константинопольський патріархат у розколі православ’я в Україні. 2019 року Вселенський Патріарх Константинопольський надав автокефалію ПЦУ. З того часу РПЦ і біснується. Також Кіріл незадоволений ситуацією з автокефальними церквами у країнах Балтії.

    Найсвіжіше

    Популярне