Субота, 11 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ організував для дітей захисників майстер-клас з виготовлення мальованок

    Напередодні свята Воскресіння Христового в Київській православній богословській академії відбувся майстер-клас з виготовлення традиційних великодніх мальованок для дітей захисників України. Організатором заходу виступив Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній.

    Як зазначив Митрополит у своєму дописі в Facebook, створення мальованок – це важлива частина української культурної спадщини, яку ворог нині намагається знищити. Тому необхідно берегти та передавати традиції новим поколінням.

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній наголосив на важливості збереження та передачі українських традицій новим поколінням як запоруки збереження національної ідентичності перед викликами російської агресії.

    “Ми, українці, маємо свої традиції святкування Великодня: паски, крашанки, писанки, мальованки… Усе це є частиною нашої української культури – тієї культури, яку ворог так ретельно нині намагається знищити”, – наголосив Предстоятель.

    Саме тому в Київській православній богословській академії для дітей українських захисників організували майстер-клас з виготовлення великодніх мальованок – традиційних розписаних пензликом крашанок. Захід провели матері учнів недільної школи при Михайлівському Золотоверхому монастирі.

    “Практично всюди бачив синій і жовтий – кольори України, хрести – символ нашої Української Церкви. Українська та церковна символіка сплелися воєдино на мальованках, створених дітьми захисників України”, – зазначив Митрополит Епіфаній.

    За його словами, це засвідчило, що молоде покоління стане гідним спадкоємцем українських християнських традицій та культури, які примножуватиме на благо народу.

    Предстоятель закликав молитися за українську перемогу та справедливий мир для України, аби діти могли безпечно жити, творити і поширювати у світі українську культуру.

    Найсвіжіше

    Популярне