Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній закликає до молитви та віри в перемогу: “Зло буде подолане, кремлівська тиранія впаде безславно!”

    У своїй зверненні, що сталося у рамках урочистостей Входу в Єрусалим, митрополит Епіфаній нагадав вірянам про символічне значення цього дня, який позначає початок седмиці, присвяченої подіям страстей Христових.

    Згадуючи про смирення Христа перед судом та стражданнями на хресті, предстоятель ПЦУ наголосив, що ці події показують не лише перемогу Христа над ворогами, але й перемогу над коренем зла – гордістю, передає пресслужба ПЦУ.

    “Своїм смиренням перед волею Отця Небесного Христос перемагає не просто ворогів, але корінь зла – гординю, яка скинула з небес бунтівних ангелів та вигнала з раю наших прабатьків”, – сказав митрополит Епіфаній.

    Він додав, що сьогодні ми “символічно долучаємося до тих людей, які щиро вітають Спасителя. Ми теж несемо віття дерев і прославляємо Христа. Бо Він йде на переможний бій зі злом, і цим надихає нас боротися зі злом у нашому житті, усвідомлюючи, що разом з Христом, з нашим Господом, і ми станемо переможцями”.

    “У цей час, коли ворог, не шануючи святість посту, оскверняє кровопролиттям священні дні, коли російські агресори продовжують сіяти смерть на нашій землі, ми примножуємо свої молитви та зміцнюємося вірою. Вірою в перемогу, про яку свідчить нам Христос Цар. Ми віримо, що зло неодмінно буде подолане, кремлівська тиранія впаде безславно, як до неї падали безліч тиранів. А правда переможе і справедливий мир буде утверджений силою Христа Спасителя, Бога правди і миру, Якому слава навіки! Амінь”, – підсумував предстоятель ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне