Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх відвідав прем’єр-міністра Франції

    У понеділок, 22 квітня 2024 року, Вселенський Патріарх Варфоломій відвідав із офіційним візитом Францію. Прем’єр-міністр країни Габріель Атталь особисто зустрів Патріарха біля резиденції глави уряду в Матіньйоні.

    Під час зустрічі, що тривала близько 45 хвилин, Атталь розпитував Патріарха про міжхристиянські ініціативи Вселенського Патріархату, спрямовані на зміцнення єдності християн, збереження довкілля та встановлення миру. У відповідь Варфоломій детально розповів про діяльність Константинопольської церкви в цих сферах.

    Зокрема, Патріарх згадав про нову спільну з Папою Франциском ініціативу – відзначення у 2025 році 1700-річчя Першого Вселенського Собору в Нікеї. Він запросив Атталя взяти участь в урочистостях з цієї нагоди.

    На переговорах від французького уряду були присутні заступник міністра розвитку, дипломатичні радники та посол у справах релігій. Від Патріархату – весь почет Патріарха. Відбувся традиційний обмін подарунками.

    Окрім офіційної частини, прем’єр-міністр представив Вселенському Патріархові свою матір, православну християнку, для отримання благословення.

    Увечері того ж дня Варфоломій відвідав офіційну вечерю на свою честь, влаштовану Паризьким архієпископом Лораном Ульріхом у римо-католицькій архієпархії. Ієрархи тепло привітали один одного та обмінялися подарунками.

    Найсвіжіше

    Популярне