Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа: мир – це не лише відсутність війни, а й клімат піклування, довіри та любові

    Зустрічаючись із учнями італійських шкіл, об’єднаних у мережу «Школи задля миру» Папа Франциск наголосив на ролі молодих поколінь у будування майбуття миру, вказуючи на те, що долання глобальних викликів вимагає спільних зусиль з боку всіх. Він також закликав не забувати про дітей в Україні та Газі.

    Про це повідомляє  vaticannews.va

    «У світі, глобалізованому як наш, в якому всі ми є взаємозалежними, неможливо рухатися вперед як окремі індивіди, що піклуються лише про свій “город”, турбуючись про свої інтереси; потрібно, натомість, залучатися в мережу та будувати мережу», – сказав Папа Франциск, промовляючи до понад шести тисяч підлітків із мережі навчальних закладів «Школи задля миру», яка об’єднує 137 освітніх закладів із 94 італійських міст. Приймаючи їх у п’ятницю, 19 квітня 2024 р., в залі Павла VI у Ватикані, Святіший Отець також закликав їх не забувати про ровесників з України та Святої Землі.

    «Я хотів би поговорити з вами дві хвилинки про війну, – сказав він наприкінці своєї промови. – Згадайте про дітей, які перебувають в умовах війни, подумайте про українських дітей, які розучилися усміхатися… Помоліться за цих дітей, візьміть їх до свого серця… дітей, які перебувають в умовах війни. Подумайте про дітей у Газі, яких обстрілюють, які голодують… Подумайте про дітей. А тепер трохи помовчимо, і кожен з нас згадає про українських дітей і дітей Гази…».

    Нагадаємо, раніше папа закликав не забувати про молитви за справедливий мир в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне