Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Перед Великоднем в Луцьку провели раду Церков

    Декан Свято-Успенського округу Луцького районного деканату протоієрей Андрій Мовчанюк взяв участь у черговому засіданні представників конфесій при райвійськадміністрації.

    Про це повідомляє сайт Волинської єпархії ПЦУ. 

    Насамперед говорили про безпеку на богослужіннях. «Подбайте, аби ваші прихожани мали де сховатися у разі повітряної тривоги. Дотримуйтеся правил комендантської години», – наголосила заступник голови РВА Алла Ганіч.

    Отець Андрій розповів, що таке обговорення є дуже важливим, оскільки під час Великодніх свят у храмах буде велике скупчення людей. «Наступного тижня планую зустрітися зі священниками, аби обговорити з ними питання безпеки. Запрошу також інспекторів ДСНС. Адже важливо, щоб не тільки у храмі був вогнегасник, але й ним правильно користувалися», – поділився протоієрей.

    Також на засіданні душпастир укотре порушив питання ворожої російської церкви, яка продовжує діяти в Україні. «Дуже боляче, коли ми хоронимо воїнів, які загинули за Україну. Такого бути не може, що їх відспівує церква держави-агресорки, яка і вбиває наших військових», – наголосив о. Андрій Мовчанюк.

    У засіданні взяли участь представники ДСНС і Луцького РТЦК. «Головна наша надія на Бога в цей нелегкий для нашої держави час. Потрібно допомагати та підтримувати один одного, зокрема, тих, кому зараз найважче, – родини полеглих воїнів», – підсумував зустріч начальник Луцької РВА Анатолій Костик.

    Найсвіжіше

    Популярне