Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Медіахолдинг УПЦ (МП) працює на ФСБ – деталі розслідування

    Розслідувачі “Bihus.Info” викрили діяльність медіахолдингу Московського патріархату в Україні, який роками займається антиукраїнською пропагандою, розпалює міжрелігійну ворожнечу та працює над затримкою ухвалення закону про “заборону Московського патріархату”.

    З’ясувалося, що на сайті “Спілки православних журналістів”, пов’язаному з МП, публікувалася авторка Олена Тюлькіна з Москви. Вона писала про нібито порушення прав людини в Україні, а на свому YouTube-каналі друкувала інтерв’ю з найманцями ПВК “Вагнер” і збирала кошти для російської армії.

    Крім того, на цьому ресурсі друкувався російський письменник Ян Таксюр, якого росіяни після вироку обміняли на українців і демонстративно видали йому російський паспорт.

    Також виявилося, що російські та проросійські журналісти, такі як Микола Моісеєнко та Катерина Жарких, працювали на телеканалі “Перший Козацький”, поширюючи фейки.

    Окремо розглядається діяльність групи “Миряни”, очільник якої Сергій Чертилін звинувачується у п’яти злочинах проти України. Саме він зустрічався з нардепом Артемом Дехтяренком і потім звітував куратору про те, як їм вдалося переконати депутатів і створити “законодавчий спам”, завалюючи поправками законопроект про заборону МП.

    Розслідування демонструє, як здійснюється спілкування авторів МП та їхніх кураторів, фрагменти листування з народними депутатами України, які виступають проти закону про заборону МП. Також показано, як лобіст Роберт Амстердам, адвокат Новінського та МП за кордоном, вписується в схему затримки цього закону.

    Стверджується, що росіяни використовують тези про тиск української влади на Церкву для мотивації республіканців у США, а ті своєю чергою використовують це для затримки американської допомоги Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне