Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Бойкот Московського патріархату: Талліннська влада виселяє структури РПЦ

    Владні органи Таллінна ухвалили рішення про розірвання договору оренди приміщення, в якому знаходиться канцелярія Естонської Православної Церкви (ЕПЦ) Московського Патріархату.

    Про це повідомляє Благовіст.

    “Мерія надіслала керівництву ЕПЦ офіційне повідомлення про розірвання договору оренди приміщення”, – йдеться у повідомленні.

    Мова йде про канцелярію митрополита Євгена, який раніше був змушений залишити територію Естонії, але залишається главою Православної Церкви Московського Патріархату в країні.

    Загалом ЕПЦ орендує в столиці Естонії сім нерухомих об’єктів, три з них – безпосередньо біля міста. Зокрема, Олександро-Невський собор, головний православний храм Таллінна, формально є муніципальною власністю і був переданий в оренду на 36 років у 2001 році.

    Вікарій Талліннської єпархії ЕПЦ Московського Патріархату єпископ Данило (Лепіск) заявив: “Ми маємо намір відстоювати нашу свободу віросповідання, але сподіваємось, що не доведеться зіткнутися з її обмеженням в Естонії”.

    Представник ЕПЦ висловив позицію, що держава не має права втручатися в канонічну організацію Церкви. Однак, влада Таллінна вирішила припинити орендні відносини щодо приміщення канцелярії митрополита ЕПЦ МП, що є одним з кроків обмеження діяльності структур Московського патріархату в столиці Естонії.

    Найсвіжіше

    Популярне