Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Відзнаку Головкома ЗСУ отримав волинський іподиякон за захист України

    Молодший сержант Збройних Сил України Орест Власюк, випускник Волинської православної богословської академії ПЦУ, удостоєний високої нагороди – почесного нагрудного знака “Золотий хрест”.

    Про це повідомила Волинська єпархія Православної Церкви України. Орест Власюк, який служить у лавах ЗСУ добровольцем, відзначений за сумлінне виконання обов’язків, розумну ініціативу та вагомий особистий внесок у боротьбу за незалежність України.

    Для Власюка ця нагорода стала черговою відзнакою його самовідданого захисту Батьківщини. Раніше він був нагороджений знаками Головнокомандувача “За взірцевість у військовій службі” III ступеня, “Хрестом Військової честі”, а також медаллю “За поранення”.

    До служби в армії Орест Власюк здобув богословську освіту у Волинській академії, працював в інформаційно-видавничому центрі Волинської єпархії ПЦУ, був чтецем у кафедральному соборі Святої Трійці та іподияконом митрополита Луцького і Волинського Михаїла.

    Нагородження “Золотим хрестом” стало високою оцінкою особистого внеску та жертовності Ореста Власюка у відстоюванні територіальної цілісності України під час повномасштабної російської агресії. Богослов-воїн є гідним прикладом патріотизму та відданості ідеалам захисту рідної землі.

    Найсвіжіше

    Популярне