Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Проповідь архієрея: Іти до цілі, не зупинятися, не боятись!

    У 4-ту неділю Великого посту митрополит Луцький і Волинський Михаїл підбадьорював мирян після Божественної Літургії в кафедральному соборі Святої Трійці.

    На думку владики, попри втому, варто вірити у свої сили, пише сайт єпархії. У час Великого посту Церква має підтримувати вірних насамперед прикладом життя Спасителя, Його великою любов’ю до людей.

    У ці дні посеред храму виставляють животворчий хрест, аби, споглядаючи на нього, ми уподібнювалися Христові. Важливо пройти цей постовий шлях так, як пройшов ті сорок днів Сам Спаситель. Тобто важливо не зупинятися, а з вірою йти до своєї мети. «Разом з Ісусом Христом маємо пройти. Раз Спаситель його пройшов, отже і ми зможемо. Якщо ми ставимо перед собою завдання, сумніву бути не може», – зауважив владика.

    Бога завжди треба кликати на поміч, особливо якщо це стосується твого життя, наголосив архієрей. Але не слід просити Господа про допомогу, якщо робиш зло. Приміром, московський патріархат зібрав «всеросійський народний собор», на якому оголосив «священну війну» Україні. У чому суть цієї «священної війни»? Вони хочуть знищити всіх українців. Не лише воїнів, які на передовій, а всіх – і дітей, і людей старшого віку. Ми боремося за свою землю, ми просимо Бога, аби Він нас захищав. Натомість вони кличуть Господа, щоб убивати. І це прямий наказ убивати. На переконання керуючого єпархією, це треба викорінювати. Важливо – не бути байдужими. Байдужість та диявольські помисли можна викоренити лише молитвою.

    Сьогодні усім треба йти до Сповіді, каятися в нашій байдужості. Дуже боляче, коли під час хвилини мовчання люди на площі не зупиняються, аби вшанувати пам’ять загиблих. «Важливо не бути байдужими. Треба змінюватися самому і змінювати інших», – наголосив владика Михаїл.

    Найсвіжіше

    Популярне