Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Представники ПЦУ взяли участь у Нараді Церков, яка утворила комісію з питань освіти

    16 квітня в Києві в приміщенні Соціального центру релігійної громади ХВЄ «Філадельфія» за головування Старшого єпископа Української Церкви християн віри євангельської Анатолія Козачка відбулося засідання Наради Християнських Церков України (Нарада Церков).

    Від Православної Церкви України, з благословіння митрополита Київського і всієї України Епіфанія, в засіданні взяли участь заступник голови Управління зовнішніх церковних звʼязків митрополит Білоцерківський Євстратій та ректор Київської православної богословської академії протоієрей Олександр Трофимлюк, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Глави та уповноважені представники Церков розглянули та затвердили Положення про Нараду Християнських Церков України, яке було підготовлене Секретаріатом Наради.
    Учасники засідання обговорили низку питань щодо освіти та виховання на засадах духовно-моральних цінностей в українській школі. Під час обговорення освітніх питань було зазначено про важливість нещодавньої зустрічі між Міністром освіти і науки України О. Лісовим та членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, а також підтримані подальші кроки щодо реалізації Угоди між МОН та ВРЦіРО від 25 серпня 2021 року. За результатами обговорення зазначених питань, Нарада Церков прийняла рішення про утворення Комісії з питань освіти.

    Учасники зібрання також обмінялися думками з приводу державно-церковних відносин в умовах воєнного стану. Зокрема, йшлося про духовну і гуманітарну діяльність Церков в українському суспільстві після прийняття парламентом змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», а також про утиски свободи віросповідання зі сторони російських окупантів на тимчасово окупованих територіях України.

    Нарада Церков на виконання свого рішення, яке було ухвалене на зустрічі Глав Церков від 20 лютого 2024 року, розглянула та прийняла Звернення до українського народу та влади щодо соціально-економічної проблематики.

    Одноголосним рішенням черговим Головуючим на наступний період обрано Главу Греко-Католицької Церкви архієпископа Святослава Шевчука.

    В засіданні Наради Церков взяли також участь глави та уповноважені представники Української Церкви християн віри євангельської, Української Греко-Католицької Церкви, Римо-Католицької Церкви в Україні, Всеукраїнського Союзу церков євангельських християн-баптистів, Церкви адвентистів сьомого дня в Україні, Української Євангельської Церкви, Української Лютеранської Церкви, Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви, Братства незалежних церков та місій євангельських християн-баптистів та Інституту релігійної свободи.

     

    Найсвіжіше

    Популярне