Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    “Економте електрику – це допоможе перемогти ворога”, – звернення Глави УГКЦ до українців

    Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у черговий раз звернувся до українців зі закликом економити електроенергію у зв’язку з триваючими ворожими обстрілами енергетичної інфраструктури країни.

    “Коли ворог завдає ударів по енергосистемі України, прошу вас економити електроенергію, тому що це необхідна умова для нашої перемоги над ворогом, який хоче в нас цю енергію вкрасти”, – наголосив Глава УГКЦ.

    Слова Патріарха Святослава поширив Департамент інформації УГКЦ.

    Він нагадав, що цього тижня російські окупанти посилили злочинні удари по цивільних об’єктах в Україні, створивши “нову модель цієї війни” – систематичне руйнування критичної інфраструктури міст і сіл.

    “Упродовж останнього тижня ми бачили новий виток атаки ворога на енергетичну інфраструктуру України. Майже щоночі росіяни завдають удари по наших містах і селах, намагаючись відрізати цілі області нашої держави від енергопостачання”, – розповів Блаженніший Святослав.

    Зокрема, за його словами, російські війська цими днями завдали потужного удару по Київщині, знищивши Трипільську ТЕС, яка забезпечувала електрикою близько 3 мільйонів людей.

    Предстоятель УГКЦ висловив вдячність Збройним Силам України, які захищають народ та Батьківщину від ворога, попри його чисельну перевагу. Він також подякував усім, хто сьогодні готовий підтримати Україну.

    Водночас Блаженніший Святослав наголосив, що економія електроенергії є важливою умовою для швидшої перемоги над агресором та збереження енергетичного забезпечення країни.

    Найсвіжіше

    Популярне