Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    “Двічі відсвяткувати ліпше, ніж ні разу”: Митрополит Олександр про святкування Великодня українцями за кордоном

    У зв’язку з різницею у святкуванні Великодня між православними та католиками, Митрополит Переяславський і Вишневський (ПЦУ) Олександр поділився порадами для українських вірян, які перебувають за кордоном.

    У своєму інтерв’ю Польському радіо для України він зазначив: “Тим людям, котрі знаходяться сьогодні за кордоном і в тих країнах, які відзначають свято Великодня за новим календарем, звісно, вшанувати потрібно, оскільки, можливо, люди знаходяться в якихось сім’ях, котрі відзначають саме в цей день свято Великодня, як і Різдва свого часу”, – цитує сайт єпархії митрополита.

    Архієрей ПЦУ підкреслив, що Православна Церква України святкує Воскресіння Христове так само, як і інші православні церкви, не дивлячись на перехід на Новоюліанський календар. Водночас додав, що “двічі відсвяткувати ліпше, ніж ні разу”.

    Також митрополит Олександр висловив сподівання, що в майбутньому православні та католики зможуть святкувати Великдень одночасно, як це буде у 2025 році.

    ” Патріарх Варфоломій в одній із бесід зазначив, що було б бажано, щоби наші церкви-сестри святкували це величне свято одночасно. І ми надіємося, що так воно колись і трапиться. Адже, якщо я не помиляюсь, то в 2025 році якраз так і буде, коли співпадуть дні святкування і християнами західного обряду і східного обряду цього величного свята”, – зауважив митрополит.

    Нагадаємо, архієпископ Америки закликав духовенство та мирян Архідієцезії єднатися у Великопісному шляху.

    Найсвіжіше

    Популярне