Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх прибув до Афін – запланована вечірня зустріч з архієпископом Ієронімом

    Афіни, 15 квітня 2024 року. Сьогодні Вселенський Патріарх Константинопольський Варфоломій прибув з офіційним чотириденним візитом до Греції. В афінському аеропорту “Елефтеріос Венізелос” його урочисто зустрів заступник міністра закордонних справ Гіоргос Коцірас.

    Згідно з програмою перебування, Патріарх виступить з промовою на 9-й Міжнародній конференції «Наш океан», що проходить у Культурному центрі фонду Ставроса Ніархоса.

    Ввечері 15 квітня о 18:00 Вселенський Патріарх відвідує резиденцію Архієпископа Афінського і всієї Греції Ієроніма. Там заплановано їхню спільну зустріч.

    В середу опівдні Патріарх Варфоломій візьме участь в урочистій церемонії присвоєння звання почесного професора пану Власіосу Фейдасу в Афінському університеті. Згодом того ж дня він виступить перед членами Літературного об’єднання “Парнас”, почесним президентом якого він є.

    У четвер близько опівдні Вселенський Патріарх охолит у церкві Святого Миколая хіротонію Миколи Патераса на Архонта Офіціалії Великої Церкви Христової. Після урочистої церемонії запланований обід з участю Патріарха, Архієпископа та інших високих гостей у часі фірми пана Патераса.

    Завершивши візит до Афіна, Патріарх Варфоломій того ж дня повернеться до Константинополя. Під час його всіх обов’язків глави Вселенського Патріархату тимчасово виконуєме митрополит Халкідонський Еммануїл.

    Візит Вселенського Патріарха Варфоломія до Греції покликаний зміцнити зв’язки з Церквою Греції та обговорити низку актуальних релігійних та суспільних питань.

    Найсвіжіше

    Популярне