Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Православна Церква вшановує сьогодні святого мученика Артемона

    Православна Церква сьогодні вшановує пам’ять святого мученика Артемона, який своїм життям та діяннями утверджував християнську віру в часи гонінь.

    Про це віруючим нагадала Тернопільська єпархія Православної Церкви України на своїй офіційній сторінці у Facebook.

    Святий Артемон народився у місті Лаодикія Сирійська в християнській родині. З дитинства він присвятив себе служінню Церкві та згодом був висвячений на пресвітера після багатьох років посвяти. Майбутній святий рішуче протистояв жорстоким гонінням на християн за часів імператора Діоклетіана.

    “Виступав проти жорстокого гоніння імператора Діоклетіана на християнство. Руйнував ідолі та підтримував віру християн незважаючи на переслідування”, – йдеться у дописі єпархії.

    За свідченнями джерел, святий Артемон чинив численні чудеса, навертаючи багатьох до християнської віри. Особливо відомим є випадок, коли він вивів змій з язичницького капища.

    “Його життя та чудеса відображали силу віри та підтримували духовне становище багатьох”, – наголошується у публікації.

    Незламна відданість Христу призвела до того, що у 303 році святий Артемон був страчений за свою віру. Однак його духовний вплив продовжував надихати й зміцнювати багатьох християн.

    “Його життя стало прикладом віри та стійкості, а його чудеса продовжили надихати та зміцнювати віру багатьох”, – підсумовує єпархія.

    Тернопільська єпархія ПЦУ закликає вірян наслідувати приклад святого Артемона та черпати силу з його мученицького подвигу в сучасних викликах.

    Найсвіжіше

    Популярне