Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Фінляндії Лев перебуває з візитом у Константинополі

    Константинополь, 13 квітня 2024 року. Архієпископ Гельсінський і всієї Фінляндії Лев сьогодні розпочав свій візит до Вселенської Патріархії у Стамбулі (Константинополі).

    Із четверга 11 квітня до вівторка 16 квітня 2024 року Предстоятель Автономної Православної Церкви Фінляндії перебуватиме з офіційним візитом у Турецькій Республіці. Головною подією стане його зустріч з Вселенським Патріархом Варфоломієм на Фанарі.

    Як повідомляється на сайті Фінської Церкви, це буде перша зустріч двох ієрархів після візиту Патріарха Варфоломія до Фінляндії у вересні минулого року з нагоди святкування 100-річчя автономії фінського православ’я.

    “Візит до Фінляндії відбувся у дуже насиченому графіку, проте, незважаючи на це, дав цінну можливість зустрітися та обговорити актуальні питання з Його Всесвятістю. Натомість, майбутній візит пропонує унікальну можливість поглибити цей діалог у більш спокійній обстановці,” – наголосив архієпископ Лев.

    Він також висловив сподівання подякувати Константинопольському Патріархові за відвідини Фінляндії від імені місцевої Церкви та обговорити важливі питання православного світу.

    Крім зустрічі з Вселенським Патріархом, у програмі візиту архієпископа Льва також передбачена зустріч з Послом Фінляндії в Туреччині Піркко Хямяляйнен у понеділок 15 квітня.

    Найсвіжіше

    Популярне