Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    УПЦ США відзначила першу річницю служіння в Шарлот, Північна Кароліна

    Українська православна місія Благовіщення Різдва Богородиці в Шарлотті, штат Північна Кароліна, нещодавно відсвяткувала свою першу річницю з особливим візитом Архиєпископа Даниїла, Української Православної Церкви США. Ця подія була наповнена молитвою, роздумами та святкуванням, оскільки громада зібралася, щоб згадати свій шлях та підтвердити свою віру.

    Про це повідомляє сайт УПЦ США.

    Архиєпископ УПЦ США (Вселенського патріархату) Даниїл очолив Божественну Літургію у співслужінні диякона Павла Висоцького й інших церковнослужителів. У богослужінні взяли участь понад 70 осіб, багато з яких приступили до Святого Причастя.

    Архієпископ Даниїл виголосив повчальну проповідь про значення свята Благовіщення, закликаючи вірних наслідувати чесноти Божої Матері.

    Владика Даниїл поміркував, що свято Благовіщення має глибоке значення в православній християнській традиції, вшановуючи знаменну подію, коли архангел Гавриїл сповістив Діві Марії, що вона зачне і народить Ісуса Христа, Сина Божого… Благовіщення символізує переломний момент, коли Марія, у своєму смиренні та покорі, добровільно прийняла Божу волю, ставши посудиною, через яку спасіння увійде у світ. Її наказ: «Нехай станеться мені за словом Твоїм» (Луки 1:38) уособлює остаточний акт підкорення та довіри Божественному Провидінню.

    Святкування включало молитовну ходу із зображенням хреста та реліквією хреста Христового, що ще більше збагатило духовний досвід.

    Після Божественної Літургії на громаду чекав обід та яскрава мистецька програма, в якій були представлені таланти парафіян.

    Нагадаємо, Духовний центр УПЦ США витримав потужний землетрус. Також архієпископ Даниїл звершив Літургію на парафії УПЦ США в Карнегі.

    Найсвіжіше

    Популярне