Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    На Фанарі відзначили Хрестопоклонну неділю

    Вселенський Патріарх Варфоломій очолив Божественну літургію у Патріаршому соборі 7 квітня 2024 року у Третю неділю Великого посту, Хрестопоклонну.

    За богослужінням співслужили численні митрополити. Божественну літургію звершив Головний секретар Священного Синоду архімандрит Воспорій у співслужінні підсекретаря диякона Ікуменія. Божественну проповідь виголосив великий архідиякон Олександр, повідомляє orthodoxtimes.com

    На Божественній Літургії були присутні архонти та велика кількість вірних як з Константинополя, так і з-за кордону.

    Напередодні Вселенський патріарх очолив Вечірню, після якої Він висвятив у сан архонта Ніколаоса Міхаелідеса. Звертаючись до нового архонта, Вселенський Патріарх підкреслив, що насильницьке виселення під час вигнання 1964/65 років не тільки не стерло з його душі відбиток його походження та ідентичності, але й зберегло його.

    «Це стало опорою вашого життя і привело вас у відповідний час назад на землю ваших предків, від якої ви були лише фізично віддалені. Після успішної професійної кар’єри та просування в морському та бізнес-секторі Ви присвятили себе дослідженню та вивченню історії, насамперед займаючись питаннями, пов’язаними з нашим Константинополем. Ваша відданість була унікальною та неоціненною, особливо між 2009 та 2014 роками, у відновленні, підтримці та покращенні нашого кладовища в Шішлі та його включенні до «Асоціації великих кладовищ Європи». У рамках цих зусиль ви також створили документальний фільм «Мертві вмирають лише тоді, коли про них забувають», – сказав патріарх.

    Патріарх привітав нового архонта, зазначивши, що його вшановують за «все скромне і добре і похвальне », якого він досяг, і висловив упевненість, що він виявиться гідним його довіри.

    Архонт відповів розлогою промовою, в якій висловив подяку Вселенському патріарху за велику честь, надану йому.

    Нагадаємо, патріарх Варфоломій відновив у сані протодиякона Андрєя Кураєва.

    Найсвіжіше

    Популярне