Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: Носіння тягарів одне одного – шлях до перемоги

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у своєму дописі наголошує на важливості євангельського принципу “носити тягарі одне одного” у часи війни та страждань.

    “Сучасна психологія шукає способи полегшити життя людям, але Писання закликає нас нести не лише свої тягарі, але й чужі”, – пише митрополит у Фейсбуці. Він пояснює, що виявляючи любов до ближніх, допомагаючи їм, ми зменшуємо і свій власний тягар.

    “Нині, під час війни, дуже помітна спасительна дія цього принципу”, – підкреслює предстоятель ПЦУ. У кожного свій тягар: хвороба, втрата, руйнування, розлука з рідними. “Але коли ними ділишся, відкриваєшся, співчуваєш, втішаєш, обіймаєш, плачеш і молишся разом – малознайомі люди перетворюються на друзів, на братів і сестер у Христі, і їм стає легше”.

    Митрополит Епіфаній закликає українців об’єднатися, щоб разом протистояти ворогові. “Саме так – разом, співчуваючи, співстраждаючи, допомагаючи, «носячи тягарі одне одного», український народ протистоїть лютому ворогу”, – пише він.

    “Допомагаючи в біді, рятуючи, надаючи прихисток і всяку посильну допомогу потребуючим, ми втілюємо в життя євангельський закон любові”, – підкреслює предстоятель. “Тому поки ми «носимо тягарі одне одного», поки виявляємо свою любов, поки нам не байдуже, поки ми захищаємо і боремось одне за одного, полегшуємо тягарі і скорботи інших – немає такого ворога, який би нас подолав”.

    Митрополит Епіфаній закликає українців нести тягарі одне одного ділом, щоб здобути спільну перемогу. “Життєві тягарі можуть бути дуже важкими, але Господь дав нам одне одного, дав нам Церкву і закон любові, аби їх полегшити”, – пише він. “Тож нехай християнська любов, яка є між нами, й надалі свідчить ділами – на користь, на благо, заради нашої спільної перемоги!”.

    Нагадаємо, правоохоронці відкрили кримінальну справу через побиття священника ПЦУ на Волині.

    Найсвіжіше

    Популярне