П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    МАФ УПЦ (МП) біля Десятинної все ще процвітає, попри рішення суду про демонтаж

    Попри рішення Апеляційного суду Києва про демонтаж, МАФ УПЦ (в єдності з МП) на території Десятинної церкви все ще функціонує.

    Про це повідомила у своєму Facebook-дописі Мирослава Барчук.

    Барчук розповіла, що під час прогулянки з друзями вона побачила, як МАФ продовжує торгувати свічками, іконами та книгами. Бабуся за прилавком проклинала “уніатів, безбожників і хрістопродавців”, а відвідувачі, які заходили до МАФу, виявилися “сучасними, молодими та красивими людьми”, які молились за мир і “вразумлєніє безбожників”, через яких, на їхню думку, почалась війна.

    Барчук висловила розчарування тим, що рішення суду досі не виконане, і закликала до рішучих дій щодо демонтажу МАФу.

    Музей історії України оголосив збір коштів на знесення МАФу

    Музей історії України, на території якого незаконно збудований МАФ, оголосив збір коштів на його знесення. Загальна сума, необхідна для демонтажу, становить 772 тис. грн.

    “Справа, за яку ми боролися понад 12 років, деякі учасники якої вже загинули у російсько-українській війні, продовжує просуватися уперед”, – написав у Facebook Ігор Луценко, громадський діяч руху за збереження історичної забудови міста Києва. “Сподіваюся, це вже буде крапка”, додав він.

    Ситуація з МАФом на Десятинній є черговим прикладом протистояння між українською владою та УПЦ (МП). УПЦ МП, яка тісно пов’язана з Російською православною церквою, неодноразово звинувачувалась у підтримці російської агресії проти України. Нардепи роздумують над забороною релігійних організацій, які мають центр в Росії.

    Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру “православному радикалу” УПЦ МП з Каховки. Також понад 100 парафій відкрила УПЦ (МП) за межами України.

    Найсвіжіше

    Популярне