Неділя, 19 Травня, 2024
Бiльше

    Українці Сіднея вшанували пам’ять преподобного Савви Нового

    У п’ятницю, 5 квітня, ввечері відбулося урочисте богослужіння у храмі Української Православної Парафії-Громади в передмісті Бенксія, Сідней. Велику святкову вечірню на честь преподобного Савви Нового Калімносського очолив єпископ Мілетупольський Іаков з благословення архієпископа Австралійського Макарія.

    Про це повідомляє Orthodox Times.

    Його Преосвященству співслужили Архиєрейський Глава Церкви отець Савва Пізаніас та численне духовенство міста Сіднея. Під час богослужіння зібралося чимало віруючих української громади.

    У своїй проповіді єпископ Іаков розповів про життя преподобного Савви Нового, звернувши особливу увагу на християнське виховання, яке той отримав від благочестивих батьків. “Він народився і виріс у православній сім’ї, засвоївши фундаментальні основи віри. Тому його бажанням було пожертвувати себе Христу та Його Церкві”, – наголосив владика.

    Згадуючи подвижницький шлях святого, єпископ Іаков відзначив його навчання “дисципліни посту, молитви, духовної боротьби та підпорядкування власної волі волі Божій”. “Іншими словами, він навчився послуху Богові, що є великою чеснотою смирення”.

    Підсумовуючи, владика закликав вірних наслідувати приклад преподобного Савви, віддаючи серце Христу. Він наголосив на важливості виховання дітей у православній вірі для зміцнення їхнього зв’язку з Церквою.

    Наприкінцієпископ Іаков передав вітання архієпископа Австралійського Макарія вірним української парафії.

    Найсвіжіше

    Популярне