Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Дімітріадос Ігнатіос: «Насильства забагато в наш час»

    Митрополит Димітріадський і Алмірійський Грецької Православної Церкви закликав припинити насильство проти жінок.

    Як повідомляє Romfea, під час богослужіння на свято Вітання Пресвятої Богородиці, Митрополит Димитріадос Ігнатіос порушив болючу тему насильства щодо жінок у сучасному світі. Його Преосвященство наголосив, що, на жаль, останнім часом спостерігається значна кількість випадків домашнього насильства, жертвами якого найчастіше стають жінки.

    “У наш час є забагато насильства, особливо сімейного, від якого потерпають переважно жінки. Ми всі, і особливо пастирі, повинні намагатися заспокоювати душі, підходити до проблем розважливо й мирно”, – наголосив Владика.

    Він закликав суспільство не закривати очі на випадки насильства та домагатися відповідальності для кривдників, перш ніж трапиться трагедія. Водночас Митрополит Ігнатіос визнав частку відповідальності духовенства за такі негативні явища.

    “Це справді парадоксально, що в епоху технологій і культури існують такі речі. Але здається, людська природа не змінюється, і люди згодом використовують насильство як вияв свого егоїзму. Але я запитую себе, чи як пастир я зробив усе можливе, щоб запобігти таким подіям?” – зауважив Владика.

    Митрополит нагадав, що лише через покаяння та усвідомлення гріховності насильства люди зможуть відновити зв’язок з Христовою любов’ю, для якої ми й були створені. Богослужіння стало нагодою для заклику припинити насильницькі прояви та повернутися на шлях добра і миру.

    Найсвіжіше

    Популярне