Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Ідеологію «русского мира» можуть включити в закон про декомунізацію

    Як повідомляє офіційний портал Верховної ради, 4 квітня 2024 р. Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики переглянув своє попереднє рішення від 5 березня 2024 року щодо проєкту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій (реєстр. № 8371), підготовленого до другого читання. Доцільність перегляду висновку зумовлена внесеною зміною до статті 7 Закону України «Про Службу військового капеланства» (№ 1915-ІХ), якою визначено що військовим капеланом не може бути особа, яка належить до релігійної організації, що визнана такою, що входить до структури (є частиною) релігійної організації, керівний центр (управління) якої знаходиться в державі, визнаній такою, що здійснила збройну агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України.

    На це звертає увагу портал Релігія в Україні.

    Крім того, Комітет запропонував внести низку необхідних пропозицій, зокрема внести зміни до статті 245 Кодексу адміністративного судочинства України, статті 15 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», а також статті 1 Закону України «Про заборону пропаганди російського нацистського тоталітарного режиму, збройної агресії Російської Федерації як держави-терориста проти України, символіки воєнного вторгнення російського нацистського тоталітарного режиму в Україну» щодо визначення терміну «ідеологія «русского міра».

    Голова Комітету Микита Потураєв також анонсував, що другий раунд обговорення з означеної теми запланований до проведення на 23 квітня 2024 року.

    Найсвіжіше

    Популярне