П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Оклахома розглядає можливість створення першої в США державної католицької школи

    Генеральний прокурор Оклахоми від Республіканської партії закликав вищий суд штату припинити створення першої в країні католицької школи, що фінансується державою.

    Про це повідомляє religionnews.com, передає Духовний Фронт України.

    Генеральний прокурор Гентнер Драммонд стверджував, що Шкільна рада Віртуальної чартерної школи штату Оклахома порушила як закон, так і конституції штату та федеральну конституцію, коли в червні проголосувала за схвалення заявки католицької архієпархії Оклахома-Сіті на створення Віртуальної чартерної школи Св. Ісидора Севільського.

    Справа привернула велику увагу, оскільки прихильники школи вважають, що нещодавні рішення Верховного суду США свідчать про те, що суд більш відкритий до спрямування державних коштів на релігійні установи. Однак Генеральний прокурор Драммонд стверджує, що існує суттєва різниця між релігійною організацією, яка отримує державне фінансування за послуги, які вона надає, і католицькою школою, яка стала державною установою після голосування ради школи. Він попереджає, що схвалення школи відкриє двері для викладання ісламської доктрини або навіть сатанізму в державних школах.

    «Держава і церква переплетені, як ніколи раніше», — сказав Драммонд.

    Адвокат св. Ісидора стверджує, що численні приватні релігійні організації отримують державне фінансування за надання послуг студентам, і що відхиляти заявку архієпархії лише тому, що вона є релігійною, є неконституційним. Він стверджує, що існує програма, яка відкрита для всіх, окрім релігійних організацій, і що це неможливо.

    Школа вже отримала сотні заявок і сподівається отримати державне фінансування 1 липня. Заняття розпочнуться восени. Школа буде відкрита для студентів по всій Оклахомі з дитячого садка до 12 класу.

    Найсвіжіше

    Популярне