Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Російські чиновники почали скуповувати церковні землі біля монастиря, щоб врятуватися “під час апокаліпсису”

    Високопоставлені російські чиновники та наближені до Кремля бізнесмени скуповують землі в Дівєєвському монастирі в Нижегородській області, де вони розраховують знайти “порятунок під час апокаліпсису”, розповіло “Медузі” анонімне джерело, що працювало в уряді.

    У цьому жіночому монастирі є Богородична канавка – головна святиня обителі, зруйнована за радянської влади та відновлена на початку 2000-х. У XIX столітті в Дівєєво був монахом один із найшанованіших російських святих Серафим Саровський. Він стверджував, що канавку “сама Цариця Небесна своїм поясом виміряла”.

    Ці “гарантії” святого почали приваблювати багатьох представників еліти, стверджує джерело “Медузи”.

    “Деякі бовдури серйозно всередині [і довкола] канавки купили землю, бо все її, а те, що всередині канавки, вознесеться. Так вони тлумачать пророцтва святого”, – зазначив співрозмовник видання.

    Релігійне “братство”, пов’язане з російським екс-чиновником Сергеєм Кириленком, відновило монастир і перетворило його на щось на кшталт масонської ложі. Багато високопоставлених російських посадовців та бізнесменів, включаючи віце-прем’єрів, сенаторів, губернаторів та працівників “Росатома”, є частиною цього “дівєєвського братства”, яке регулярно відвідує монастир.

    Кириленко має вирішальну роль у розвитку монастиря та популяризації його серед російської еліти з початку 2000-х. Його вважають “головним посередником між владою та Дівєєвим” монастирем.

    Є питання щодо релігійних переконань самого Кириленка, деякі стверджують, що він раніше цікавився практиками саєнтології, перш ніж звернутися до православ’я.

    Дівєєвський монастир стає свого роду своєрідним ексклюзивним клубом для російської еліти, яка використовує його як для релігійних, так і для світських цілей.

    Канавка Богородиці. Травень 2017 року elenahell / Shutterstock.com

    Найсвіжіше

    Популярне