Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    Клірик ПЦУ – один із героїв фільму про жертв сексуального насильства російськими окупантами

    27 березня відбулась прем’єра документального фільму журналістів «Слідства.Інфо» «Він Теж: Історії українських чоловіків, скривджених росіянами». Ця стрічка розповідає про знущання з українців, які опинилися в окупації і утримувалися у херсонських катівнях за активну проукраїнську позицію. Для того, щоб примусити до співпраці та зламати чоловіків психологічно, росіяни ґвалтували їх або погрожували зґвалтуванням.

    Презентація фільму відбулася цього тижня.

    Один з героїв фільму священник Сергій Чудинович відвідав презентацію та зауважив, що дуже важливо розповідати про злочини російських військових.

    «Я знаю, як людям важко говорити правду. У мене була мотивація розповісти навіть не про катування чи сексуальне насильство. Я просто бачив відео людей, які теж потрапляли до росіян, я бачив, як вони акуратно про це говорили. Таким чином створювалося неправильне інформаційне тло: ну, побував у росіян, ну, поговорили… Усе це обман. Тому, коли я дізнався про презентацію фільму, то відразу захотів приїхати», — каже Сергій Чудинович.

    Очільниця спеціалізованого управління з організації розслідування СНПК Офісу Генерального прокурора Ірина Діденко розповіла, що правоохоронцям вдалося встановити, хто організував роботу херсонської катівні.

    Найсвіжіше

    Популярне