Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрусалимський патріарх прийняв делегацію РПЦ та нагородив найвищою нагородою

    2 квітня голову Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополита Волоколамського Антонія прийняв у своїй резиденції патріарх Святого граду Єрусалима і всієї Палестини Феофіл III.

    Блаженніший Патріарх Феофіл поділився своїм глибоким занепокоєнням у зв’язку з продовженням збройного протистояння на землі Палестини, яке трагічним чином відбивається на повсякденному житті місцевих християн, повідомляє сайт РПЦ.

    Митрополит Антоній запевнив патріарха, що РПЦ нібито палко “молиться за мир на Святій Землі” і за те, щоб християнська присутність там зберігалася і зміцнювалася.

    Патріарх Феофіл удостоїв митрополита Антонія найвищої нагороди Єрусалимського Патріархату – хреста і зірки ордена Святого Гробу Господнього. Нагородження митрополита Антонія високим орденом Єрусалимського патріархату можна тлумачити як спробу зміцнити позиції Росії на Святій Землі  та закріпити за собою роль покровителя православ’я в очах світової спільноти, що не відповідає інтересам України.

    Ми бачимо  чергову спробу Московського патріархату та Кремля посилити свій геополітичний вплив на Близькому Сході за рахунок маніпулювання релігійними питаннями. Україна має рішуче протистояти таким діям РПЦ.

    Нагадаємо, у кінці 2023 року патріарх Єрусалимський привітав патріарха Московського з днем ​​народження.

    Найсвіжіше

    Популярне