Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній закликав вірян УПЦ (МП) не триматись “кривослав’я”

    У своїй проповіді у другу неділю Великого посту, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що приклади преподобних подвижників Києво-Печерської Лаври доводять, що досягнення святості та перемога над гріхом цілком можливі навіть в умовах сучасного світу.

    Предстоятель Православної Церкви України нагадав, що святитель Григорій Палама у 14-му столітті пояснив, що через Христа і у Христі всі віруючі можуть набути здатність до “переміни”, тобто наповнення божественною благодаттю і уподібнення Богу, повідомляє сайт ПЦУ.

    “А доказом такої реальності слугують, зокрема, преподобні подвижники”, – сказав митрополит Епіфаній. Він зазначив, що приклади афонських і Печерських подвижників, які “у безмовній молитві досягали бачення божественного світла”, свідчать, що “і в цих умовах досягти святості, подолати гріхи та перемогти зло – цілком можливо”.

    Предстоятель ПЦУ закликав всіх православних, хто ще залишається під впливом Російської Православної Церкви, “пізнати істину” та “звільнитися від облуди “русского міра”, від гордині його і служіння йому”.

    “Бо, тримаючись єдності з Гундяєвим, ви втрачаєте єдність із Богом, замість православ’я – йдете за московським кривослав’ям, плоди якого – антихристова омана, руїна і кровопролиття заради імперської гордині”, – наголосив митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне