Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Релігійний геноцид: як Росія пригнічує віру на захоплених територіях України

    Росія переслідує релігійних віруючих в межах своїх кордонів та на окупованих нею територіях України з моменту вторгнення 2014 року та повномасштабного вторгнення 2022 року.

    До початку війни в Україні існував вражаючий релігійний плюралізм і толерантність, різні релігійні групи активно взаємодіяли одна з одною. Це контрастувало з дуже обмежувальним релігійним ландшафтом Росії, повідомляє  Центр стратегічних і міжнародних досліджень.

    На окупованих територіях російські війська:

    • Свідомо вбили десятки українських священиків, пасторів і релігійних лідерів
    • Заборонили та переслідували релігійні меншини, такі як протестанти, Свідки Єгови та православні не Московського Патріархату
    • Зруйновано або пошкоджено сотні церков, синагог та інших релігійних об’єктів

    Переслідування виходять за рамки лише правових обмежень, з повідомленнями про катування, викрадення, мародерство та інші зловживання щодо релігійних меншин на окупованих територіях.

    Ці релігійні переслідування є частиною ширшої картини російської агресії, репресій та дезінформації в Україні, спрямованої на придушення української ідентичності та культури.

    Учасники дискусії наголошують на необхідності рішучої підтримки Заходом України у захисті релігійної свободи та протидії діям Росії.

    Найсвіжіше

    Популярне