Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Релігійні лідери в Єрусалимі закликали до негайного та сталого припинення вогню

    У пасхальному посланні на 2024 рік патріархи та церковні лідери в Єрусалимі виступили з новим закликом до «негайного та сталого припинення вогню» в секторі Газа.

    Про це повідомляє Orthodox Times.

    Ставши свідками страждань і страждань у Святій Землі та за її межами, патріархи та лідери рішуче засуджують насильницькі акти, вчинені під час триваючого конфлікту, особливо ті, що спрямовані проти невинних цивільних осіб, і повторюють своє наполегливе звернення до негайного та тривалого припинення вогню.

    У своєму посланні релігійні лідери підтвердили своє прохання про швидку доставку гуманітарної допомоги, звільнення всіх утримуваних і безперешкодний доступ медперсоналу до поранених і хворих. Вони також виступали за проведення переговорів за сприяння міжнародного співтовариства з метою досягнення довгострокового припинення бойових дій і досягнення стійкого вирішення конфлікту. «Ми віримо, що лише таким чином можна нарешті знайти всеосяжне рішення для справедливого та тривалого миру тут, на землі, де наш Господь пожертвував своїм життям, зруйнувавши роздільну стіну ворожнечі, щоб дати світові надію на примирення», – сказали релігійні лідери.

    Особливі вітання адресовані вірним у Газі, які, як наголошується в посланні, «протягом останніх кількох місяців несуть особливо важкі хрести». Особливо відзначаються ті, хто шукає притулку в церквах Св. Порфирія та Пресвятої Родини, а також похвальна мужність, яку демонструють персонал і волонтери, які надають допомогу хворим.

    Найсвіжіше

    Популярне