Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    У Софії Київській відбувся випуск військових капеланів

    В тисячолітній святині Православної Церкви – Соборі святої Софії Київської 29 березня 2024 року відбувся п’ятий випуск військових капеланів, які завершили курси підвищення кваліфікації з питань військового капеланства у ЗС України.

    Про це повідомляють низка ЗМІ та сайт ПЦУ.

    Автокефальну Православну Церкву України на заході представляв голова Синодального управління військового духовенства митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан. Серед військових капеланів, які цього дня закінчили навчання, був архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан та священники ПЦУ.

    Після восьми тижнів навчання за спеціальною програмою підготовки військових капеланів-офіцерів, Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка випустив 29 священнослужителів від чотирьох релігійних організацій.

    Впродовж періоду навчання військові капелани опановували програму загальновійськової та фахової душпастирської підготовки у Центрі підготовки військових капеланів Військового інституту. Капелани отримали відповідні сертифікати про навчання і надалі, вже у військах, виконуватимуть високу місію – стануть духовною опорою військовослужбовців, працівників ЗС України та членів їх сімей.

    Найсвіжіше

    Популярне