Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У Харківському храмі сфотографували “ікону” російського воїна, вбитого під час вторгнення в Афганістан

    У харківському храмі ікони Божої Матері  УПЦ (в єдності з МП) активіст Вадим Поздняков помітив дві дивні ікони – російському солдату, якого вбили під час першої чеченської війни, та російському імператору.

    Про це він написав у себе на ФБ і виклав фото.

    “А ви знали, що у Харкові є храм, де є ікона із зображенням солдата армії Росії?
    Це храм на честь ікони Божої Матері Стягнення загиблих біля станції метро “Наукова” на вулиці Культури, який побудували “афганці”.

    Тут досі є ікона із зображенням солдата Євгенія Радіонова, який загинув у Чечні.
    Також тут є ікона Ніколая ІІ.

    Ікона російського солдата Євгенія Родіонова

    Чи може існувати така церква у Харкові, який щодня обстрілюють російські війська?
    СБУ варто вилучити цю “красу”, а з “працівниками” провести необхідну роботу”, – зазначив Поздняков.

    Історія Євгена Родіонова, рядового прикордонних військ РФ, який загинув у Чечні 1996 року, оповита міфами та пропагандою. Його образ часто використовується як символ “святого воїна”, який пожертвував життям за віру та Батьківщину. Проте, за цією фальшивою іконою ховається більш складна та неоднозначна особистість.

    Родіонова відправили до Чечні, де він потрапив у полон до чеченських бойовиків. За офіційною версією, йому та його трьом товаришам пропонували зняти хрестики та прийняти іслам, але вони відмовилися й були страчені.

    Історія Родіонова швидко перетворилася на пропагандистський міф. Його зображували як безневинного героя, який загинув за віру та Росію. Проте, дослідники ставлять під сумнів деякі аспекти цієї історії. Зокрема, не існує незалежних підтверджень того, що йому дійсно пропонували зняти хрестик.

    Історія Родіонова несе в собі небезпечні меседжі. Вона виправдовує військову агресію та жорстокість. Після широкомасштабного вторгнення Росії до України, іконки з зображенням “святого” солдата Родіонова та написом «Стереть украинскую нацию с лица земли», священники РПЦ стали роздавати російським загарбникам.

    Найсвіжіше

    Популярне