Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній звершив благословення евакуаційних залізничних вагонів

    Блаженнійший Митрополит Епіфаній 29 березня 2024 року звершив благословення евакуаційних залізничних вагонів, які перевозитимуть поранених та травмованих бійців ЗСУ до тилових госпіталів.

    Про це пише сайт ПЦУ. 

    У заході також взяли участь Командувач Медичних сил ЗСУ генерал-майор Анатолій Казмірчук, офіцер Служби військового капеланства Командування Медичних сил ЗСУ протоієрей Олег Скнар та співробітники «Укрзалізниці».

    «Війна триває, і є багато тих, хто жертвують своїм здоров’ям заради того, щоби ми мали свою єдину незалежну українську державу, – звернувся до присутніх Митрополит Епіфаній. – Ми молимось і робимо усе від нас залежне заради того, щоби створити їм більш зручні умови. Організація транспортування та лікування українських воїнів є дуже важливою, адже від неї залежить майбутнє здоров’я наших захисників. Вчасне надання медичної допомоги рятує життя».

    Предстоятель Православної Церкви України вкотре нагадав про важливість добрих справ на благо України, навіть тих, що видаються малими і незначними: «Внесок кожного із нас є дуже важливим. Бо коли ми наодинці, то інколи виглядає, що ми робимо мало. Але коли ми збираємося такою великою громадою, то бачимо, що ми є великою рушійною силою, яка здатна творити чудеса».

    Також Предстоятель передав інвалідні візки для транспортування поранених захисників та захисниць Батьківщини.

    На завершення заходу Митрополит Епіфаній нагородив Командувача Медичних сил ЗСУ генерал-майора Анатолія Казмірчука Орденом святого апостола Андрія Першозваного і відзначив високими церковними нагородами всіх, хто доєднався до цієї доброї справи.

    Найсвіжіше

    Популярне