Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній освятив ікону Пресвятої Богородиці для Херсона

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 28 березня у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі столиці звершив освячення Херсонської ікони Покрова Пресвятої Богородиці.

    Під час чину освячення з предстоятелем ПЦУ молилися єпископ Херсонський і Каховський Борис, єпископ Херсонський і Таврійський Никодим, заступник голови Херсонської обласної військової адміністрації Володимир Клюцевський, художник зі Львова Степан Бойцун, який написав ікону, а також в. о. директора Херсонського краєзнавчого музею Ольга Гончарова, інформує пресслужба ПЦУ.

    «Ця ікона Пресвятої Богородиці, Яка простирає Свій Покров над містом-героєм Херсоном, є матеріальним виразом нашої спільної молитви, щоби Пречиста Діва берегла і захищала всіх його мешканців від зла, агресії, від ворожих посягань, дарувала їм силу й терпіння зносити всі випробування, які випадають на їхню долю. Херсон вистояв, Херсон і надалі буде українським. Досить символічно, що на цій іконі Богородиця зображена в українському вбранні і простягає Свій омофор над містом Херсоном та над всією нашою українською землею», – сказав митрополит Епіфаній.

    Також предстоятель ПЦУ наголосив, що з Божою допомогою та під Покровом Божої Матері ми неодмінно здобудемо Перемогу.

    «Ми віримо, що Господь нам допоможе в цьому, бо на нашому боці правда, де правда – там Бог, а де Бог – там перемога. Тож з Богом і під Покровом Пречистої Діви – до Перемоги!»

    Нагадаємо, на Черкащині ще одна парафія приєдналася до ПЦУ.  Митрополит Епіфаній вшанував пам’ять Героя України і творця Акту про незалежність.

    Найсвіжіше

    Популярне