Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У США два штати прийняли закони про захист релігійної свободи

    У штатах Західна Вірджинія і Юта прийняли нові закони про захист релігійної свободи і свободи слова в університетських містечках.

    У Західній Вірджинії губернатор Джим Джастіс підписав сенатський законопроект 503. Закон спрямований на захист “свободи об’єднання і недискримінації студентів і студентських організацій” в державних коледжах і університетах. Він дозволяє релігійним студентським групам вимагати від своїх лідерів і членів дотримуватися релігійних переконань і цінностей групи, повідомляє christianpost.com

    В штаті Юта губернатор Спенсер Кокс схвалив сенатський законопроект 150, який закріплює захист федерального Закону про відновлення релігійної свободи в законодавстві штату. Це дозволяє особам, які вважають, що їхнє “вільне сповідування релігії” обтяжене, звертатися до суду з позовом проти уряду.

    Альянс на захист свободи, юридична організація, яка представляє справи про свободу віросповідання у Верховному суді, привітала прийняття цих законів, оскільки вони захищають здатність студентських груп, заснованих на переконаннях, вільно обирати своїх лідерів і членів.

    Ці нові закони з’явилися після того, як деякі християнські групи студентських містечок домоглися успіху в судових процесах проти університетів, які намагалися обмежити їхню здатність вимагати від лідерів бути християнами і дотримуватися свого віросповідання.

    У статті зазначається, що в кількох штатах, включаючи Західну Вірджинію, до прийняття цих нових законів не існувало версії Акту про відновлення релігійної свободи на рівні штату.

    Найсвіжіше

    Популярне