П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Престольне свято та освячення храму у Вінницькому жіночому Благовіщенському монастирі

    25 березня 2024 року жіночий монастир на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці, який знаходиться у Вінниці, відзначив своє престольне свято. Святкову Літургію у новозбудованому літньому храмі обителі звершив митрополит Вінницький і Барський Симеон. Його Високопреосвященству співслужили клірики Спасо-Преображенського кафедрального собору: архімандрит Софроній (Чуприна), протоієрей Димитрій Пилинь та протодиякон Владислав Демченко.

    Про це пише пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ. 

    Перед початком Літургії митрополит Симеон прочитав молитви на освячення храму, який назвали на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці. Під час Літургії були піднесені молитви за Україну і українських воїнів, які боронять Батьківщину. Особливі молитовні прохання були проголошені за фундаторів храму, благодійників та будівничих, чиїми стараннями у короткий час була зведена церковна будівля. Після закінчення Літургії відбувся хресний хід навколо храму та відправлений подячний молебень.

    Митрополит Симеон привітав зі святом ігуменю Єлікониду (Воєводу), сестер і парафіян обителі. «З волі Божої, з благословення Божої Матері, трудами матінки Ігумені та благодійників і парафіян, у Благовіщенському монастирі з’явився новий храм. Нехай же він завжди буде наповнений людьми і нехай молитви цих людей будуть почуті Богом і Пресвятою Богородицею, на честь Якої він освячений» – побажав Архіпастир.

    У вітальному слові митрополит Симеон відзначив не лише тих, хто під керівництвом матінки Ігумені потрудився для будівництва храму, а й висловив вдячність архімандриту Софронію, який з самого початку духовно опікувався обителлю і надавав пастирську підтримку сестрам та парафіянам. Насамкінець Архієрей відзначив єпархіальними нагородами благодійників монастиря, а ігумені Єлікониді передав Євангеліє для використання під час богослужінь у новому храмі.

    Найсвіжіше

    Популярне