Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Настоятель, обстріляного росіянами храму, відмовлявся переходити до ПЦУ

    У ніч з 20 на 21 березня російські війська обстріляли храм Преображення Господнього в селищі Червоногригорівка Нікопольського району. Внаслідок обстрілу храм зазнав серйозних пошкоджень, але, на щастя, ніхто не загинув і не був поранений.

    Церква, яка зазнала обстрілу, належить УПЦ (в єдності з Московським патріархатом). Настоятель храму неодноразово висловлював свою позицію проти переходу громади до Православної церкви України (ПЦУ). Про це йдеться на сторінці Нікопольського благочиння ПЦУ.

    Там зазначили, що російські війська систематично обстрілюють храми в Україні, незалежно від їхньої юрисдикції. Як приклади були наведені руйнування Святогірської лаври та Спасо-Преображенського собору в Одесі, які належать УПЦ (МП), а також храми УПЦ (МП) в Нікополі та Нікопольському районі.

    В Нікопольському благочинні ПЦУ закликали українських парафіян і священників УПЦ (МП) усвідомити, що їхня приналежність до УПЦ (МП) не захищає їх від російських обстрілів. Церква висловила впевненість, що після перемоги України всі православні храми повернуться до лона ПЦУ, і кожен українець відповідатиме перед Богом і сумлінням за свій внесок у цю перемогу.

    “..вже після здобуття цієї нашої благословенної Перемоги – кожен українець змушений буде дати відповідь перед Богом та перед своїм сумлінням про те, який внесок він у цю нашу Перемогу зробив особисто”, – підсумували в дописі.

    Найсвіжіше

    Популярне