Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У Свято-Михайлівському соборі Житомира розмалювали й освятили гільзи, які привезли з Донецького напрямку

    У Свято-Михайлівському кафедральному соборі Житомира освятили гільзи, які привезли з Донецького напрямку. Діти розмалювали їх в українському стилі, і тепер вони стануть оберегами для воїнів ЗСУ на фронті.

    Про це повідомила 22 березня Житомирська міська рада.

    На кожній гільзі — герб десантно-штурмових військ. Колір маків — маруновий, як колір беретів десантників.

    “Діти старалися. Ця робота є складною. Кожна гільза розмальована акриловими фарбами та покрита лаком”, — розповіла керівниця гуртка “Основи Дизайну” Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді Ірина Кумечко.

    Настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору отець Богдан Бойко освятив гільзи та зауважив, що по маленькій зернинці у Перемогу вкладаються всі.

    “Можу порівняти цю нашу працю з працею бджіл. Ви коли-небудь бачили, щоб бджола несла літрову банку меду? Ніколи. Лише маленьку краплиночку. Але потім ми маємо ту велику поживу, яка допомагає, зцілює та підтримує наш організм та сили. І тому сьогодні кожна зернинка, яка вкладається в нашу Перемогу, — це та велика сила, яка має побороти зло, що прийшло на нашу землю. Ми сьогодні — воїни світла. І тому будемо молитися, щоб Господь захистив кожного воїна, дав нам сили та мудрості”, — сказав отець Богдан.

    “Коли рука дитини до чогось доторкається — воно перетворюється на щось неймовірне. Такі обереги від дітей дуже допомагають морально нашим захисникам. Коли вони отримують листівки від дітей, то дуже радіють, адже розуміють, заради кого вони воюють. І з такої маленької цеглинки і будується наша Перемога”, — зауважив секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський.

    Найсвіжіше

    Популярне